Doğa

Papatya Resimleri

Papatya, papatyagiller familyasına ait olan bir çiçek türüdür. Latince ismi chamomillae romanae olarak bilinir. Papatyagiller familyası tüm çiçek familyaları içerisindeki en kalabalık familyadır. Ülkemizde 1150’den fazla türü vardır. Fakat anavatanı Avrupa olarak bilinir. Papatya Avrupa’da yetiştirilmeye başlanmış, buradan Hazar kıyılarına kadar yayılım göstermiştir.

Papatyalar Dünyanın Her Yerinde Yetişir: Dünya geneline bakıldığı zaman günümüzde hemen hemen her yerde papatya yetiştirildiği görülür. Papatyanın yetişmediği tek yer Antarktika kıtasıdır. Bu coğrafya hariç her coğrafyada papatya bulmak mümkündür. Papatyanın ülkemizde en fazla yetiştiği yerler ise Güneybatı Anadolu, Ege, Marmara ve Trakya’dır. Bu bölgelerde sera gibi uygulamalar yapılmadan doğal şekilde papatya yetiştirilir.

Papatyanın açma ayları ise mayıs ve ağustostur. Otsu bir bitki olarak bilinen papatya, zarafeti ve nezaketi temsil eder. Papatyanın yaprakları acıdır. Fakat bol miktarda C vitamini içermesinden dolayı mutfakta kullanılır. Ülkemizde pek sık olmasa da dünya mutfağında papatya yaprakları salata içerisinde yer alır. Türkiye’de genellikle çay olarak içilir. Ayrıca papatyalar arıların da en sevdiği çiçek olarak bilinir. Bahar aylarında papatyaların toplu olarak bulunduğu yerlerden arılar eksik olmaz.

En Güzel Papatya Resimleri (galeri için ilk resme tıklayınız)

Papatya Kullanım Alanları
Papatyanın pek çok alanda kullanımı mümkündür. Bu bitkiden papatya yağı, papatya sabunu, papatya ekstraktı, boya, papatya çayı, papatya tentürü, papatya kolonyası ve papatya esktresi elde edilir. İçinde bulunan uçucu yağlar sayesinde papatyanın ilaç sektörüne girdiği de görülür. Alternatif tıpta da papatyalardan sık yararlanılır. Özellikle papatya çayının uykusuzluk, kemikleri sağlamlaştırma, reflü, migren, kaygı bozuklukları ve mide bulantısına iyi geldiği inanılır. Fakat papatya tüketiminde dikkat edilmesi gereken durumlar da bulunmaktadır. Çünkü papatya tür itibariyle sayısı geniş olan bir bitkidir ve görünüş olarak da birbirine benzer şekilleri bulunur. Papatyanın doğru bir şekilde tüketilmesi ve zararsız olması için doğru zamanda toplanması gerekir. Bazı papatya türleri tüketim için uygun değildir ve bu türlerin ayırt edilmesi gerekir. Aksi taktirde çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Papatyanın toplandıktan sonraki tüketim süresi maksimum 1 yıldır.

Papatyanın Tarihçesi Nedir?
Papatya zarafet ve saflığı simgeleyen bir bitkidir. Bu bitkinin kullanımı ise çok eski zamanlara dayanır. Papatya ilk olarak Eski Mısır’da kullanılmaya başlanmıştır. Kullanım amacı ise tanrılar için olan adak törenleridir. Mısır’dan çıkıp daha ileri tarihlere gelindiğinde ise Ortaçağ’da papatya kullanımı olduğu görülür. Ortaçağ Avrupası papatyayı oldukça önemsemiş ve papatyanın yetiştiği yerlerde olan diğer bitkilere papatya tarafından can verildiğine inanmıştır. Bu nedenle Ortaçağ çiftçileri hangi ürünü yetiştiriyorlarsa o ürünlerin arasına papatya da serpmişlerdir. Burada önemli olan ekilen papatyanın mayıs papatyası olmasıdır. Aksi taktirde ürün bereketli olmaz. Papatyanın tarım dışında şenliklerde kullanıldığı da bilinmektedir. Özellikle yıl içerisinde yetişen ilk papatyalar şans olarak görülmüştür. Genç erkekler de papatya taşımaları sayesinde daha çabuk büyüyüp erginliğe erişeceklerine inanmışlardır. Günümüzde ise hala seviyor sevmiyor gibi oyunlar papatya yapraklarının koparılması ile oynanır.

Papatya Nerede Yetişir?
Papatya oldukça kolay yetiştirilen bir bitkidir. Çünkü özel bir iklim koşulu ya da özel bir toprak istemez. Papatya yetiştirmek için kuru bölgeler ya da nemli bölgeler gerekir. Özellikle don olayları papatya yetiştirmeyi olumsuz yönde etkilediği için bu duruma dikkat edilmelidir. Evde saksıda papatya yetiştirmek isteyen kişiler ise papatyayı düzenli olarak sulamak zorundadır.  Yetersiz sulama bitkiye zarar verebilir.

Papatya Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir?
Papatya çayı kurutulmuş papatyalar ile kaynar suda demlenen bir çaydır. Bu çay oldukça hafiftir. Kokusunun da rahatsız edici olmaması çayın daha sık ve kolay bir şekilde tüketilmesini sağlar. Sinir sistemine iyi gelmesi sayesinde kişilerin stresini azaltıp uykusuzluk gibi sorunlara da çözüm olur. Papatya çayının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Papatya çayı dinginlik ve sakinlik verir. Migreni olan kişilerin migren ağrılarını hafifletir. Antibiyotik kullanmak istemeyen kişiler papatya çayı sayesinde doğal antibiyotik kullanmış olurlar.

Ağız ve diş sağlığında önemli bir yere sahiptir. Hem diş eti problemleri için hem de diş ağrıları için papatya çayından faydalanılabilir. Papatya çayı herhangi bir hastalık için mikropları öldürme etkisine sahiptir. Sinüzit ve kronik baş ağrılarına iyi gelir. Mide problemleri, özellikle ülser için kullanılır. Şiddetli olmayan ateş çıkması durumunda ateş düşürücü görevi görür. Zayıflama ve diyet için kullanılabilecek en iyi çaylar arasındadır. Bunun dışında cilt için kullanılır. Cildin temizlenip arındırılması için papatya çayından yardım alınabilir. Kan şekerini aniden düşmemesi için vücudun kan şekerini dengeler. Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır. Sindirim sistemini düzenler ve hazımsızlığın giderilmesini sağlar. Adet dönemlerinde çekilen sancının ve ağrının hafifletilmesine yardımcı olur. Saç bakımı için kullanılır. Hem saçların daha parlak görünmesini hem de yıpranmaya karşı dayanıklı olmasını sağlar. Uykusuzluk için kullanılır, uyku düzenini sağlar. Stresi azaltarak stres nedeni ile ortaya çıkan hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Son olarak kas gevşetici etkisi ile rahatlama sağlar.

Papatya Çayı Nasıl Demlenir?
Papatya çayı demlemek için 1 tatlı kaşığı papatya gerekir. Bu papatya kaynamış su içerisine atılır ve haşlanması beklenir. 10 dakika boyunca da haşlandıktan sonra beklenir ve çayın iyice demini alması için dokunulmaz. Demlenen papatya çayı süzgeç üzerine dökülerek iyice süzüldükten sonra içilebilir. Papatya çayı demlendikten sonra maksimum iki ya da üç bardak içilebilir. Bu çayı içecek olan kişiler çoğu zaman tadının acılığından şikayet etmektedir. Bu nedenle içerisine tatlandırıcı olarak limon eklenebilir. Papatya çayını herhangi bir iç hastalık ya da uykusuzluk için değil de sinüzit için kullanmak isteyen kişiler bu çayın buğusundan yararlanabilir. Bunun için iki yemek kaşığı papatya ince ince kıyılır ve yaklaşık olarak yarım litre suda kaynatılır. Daha sonra 10 dakika boyunca yüze doğru tutularak solunur. Bu işlem esnasında havlu ya da tülbent ile baş sarılabilir.

Papatya Yağı Nedir?
Papatya yağı da papatyadan elde edilen bitkisel ürünler içerisinde yer alır. Bu yağ özellikle cilt bakımında kullanılır. Cildin beslenmesi ve daha pürüzsüz olması için papatya yağından faydalanılır. Günlük kullanımda herhangi bir sorun yaşatmaz ve ciltte akne azalmasını da sağlar. Papatya yağının kullanılması için bir çay kaşığı papatya yağı ve küçük bir pamuk yeterlidir. Bu pamuğa yağ döküldükten sonra cildin her noktası silinir. Ciltte kalan yağ ile cilde masaj yapılarak iyice yedirilir. Bu yağ ciltte yarım saat bekledikten sonra su ile arındırılır.

Papatya Suyu Nasıl Kullanılır?
Papatya suyunun en faydalı olduğu alan saçlardır. Saçların yıpranmaması ve daha parlak olması için papatya suyu kullanılır. Kürü hazırlamak için 2 avuç kuru papatya alınır ve 5 dakika ile 10 dakika arası kaynatılır. Daha sonra suyun soğuması beklenir. Soğuduktan sonra papatya suyu süzülür ve saça uygulanır. Papatya suyunun bir diğer işlevi de saç rengini açmaktır. Oksidasyon suyu ile saç açmak istemeyen kişiler papatya suyu ile doğal yollardan saç renklerini açabilirler. Fakat bunun için güneş ışığında oturmak gerekir. Siz de papatya hakkında bilgi edinmek için yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Papatya foto
Papatya foto

Papatya Resimleri
Birbirinden güzel papatya resimlerini sizler için bulduk.

Muhteşem papatya resimleri
Muhteşem papatya resimleri

Papatya Resimleri
Çok güzel 2 papatya.

Pembe papatya
Pembe papatya

Papatya Resimleri
Pembe papatya resimleri.

Kalp papatya
Kalp papatya

Papatya Resimleri
Papatyalardan oluşan çok güzel bir kalp resmi. Papatyalarla dizayn edilen kalp.

Yalnız papatya
Yalnız papatya

Papatya Resimleri
Tek papatya resmi.

Doğal ortamda papatyalar
Doğal ortamda papatyalar

Papatya Resimleri
Doğada papatya fotoğrafları.

Animasyon papatya
Animasyon papatya

Papatya Resimleri
Animasyondan yapılmış papatya resmi.

Full Hd papatya resimleri
Full Hd papatya resimleri

Papatya Resimleri
Full HD kalitede çekilmiş papatya fotoğrafları.

Papatya fotoğrafları indir
Papatya fotoğrafları indir

Papatya Resimleri
Papatya fotoğraflarını bilgisayarınıza ya da cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kalp şeklinde papatyalar
Kalp şeklinde papatyalar

Papatya Resimleri
Yine papatyalarla yapılmış bir kalp.

En güzel papatya
En güzel papatya

Papatya Resimleri
En güzel papatya resimleri. Yakından papatya çiçeği çekimi.

Papatyalar
Papatyalar

Papatya Resimleri
Doğada bulunan papatyalar.

İlgili Makaleler

27 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu